2013/02/28

Helmikuun kirppislöydöt


Mekkoja piiperoiselle, halvin 0,50€ ja kallein 4€





Your Face nahkakengät 2€, Savonia isot tarjoiluhaarukat 2kpl 7€ ja Pentik lasten pussilakana + tyynyliina 3€




Iittalan Vitriini -rasia 3€




Parkkinahkalaukku 2€
 
 
Vaateostoksia äityliinille 1,00€ - 8€







Viri Viri -kaakaopurkki 2€. Minulla oli jo ennestään kanneton purkki, mutta nyt myös kannellinen.





Globe Hope -käsilaukku 20€

 
 
 
Helmikuu oli antoisaa aikaa kirppistelijälle. Erityisesti perheen vaatekaappien sisältö sai täydennystä. Pikku neiti piiperoiselle kirppiksiltä löytyy yleensä kiitettävän paljon kivoja vaatteita. Laitoin ylle kuvaa viidestä ostamastani kirppismekosta. Mekkojen lisäksi neidille mukaan tarttui mm. ensi talvea varten Reiman ja Lennen toppahaalarit sekä Reiman fleece -takki. Lisäksi piipero on lääpällään Titi-nallen musiikkiin, joten 3kpl uusia Ti-Ti -nalle DVD-levyjä löysi tiensä meille. Pentikin vaalenpunaiset, lintukuvioiset pussilakanat koristavat jatkossa taaperon uinailua.
 
Itselleni shoppasin mm. pari laukkua, Globe Hopen käsilaukun sekä parkkinahkaisen olkalaukun. Yleensä en osta yli 10€ maksavia kirppistuotteita (tai ainakin harkitsen pitkään ostamista), mutta Globe Hopen -kassin kohdalla tein poikkeuksen. Olen jo pitkään himoinnut pitsisomisteista kassia ja nythän ainakin kierrätysideologia toteutuu moninkerroin! Kassien lisäksi omaan vaatekaappiini kertyi pari Marimekon puseroa, Nanson lintukuvioinen trikoopusero, musta vakosamettitunika, beige Sandwich mekko ja Vilan lyhythihainen farkkutunika. Myös mustat perus nahka-avokkaat täydentävät tästä lähtien vaatekaappiani. Erilaiset tunikamekot legginsien kanssa ovat heikkouteni. Erityisesti talvella tunika tai lyhyt mekko on maailman kätevin vaatekappale, kun vilukissana kiältäydyn liikkumasta ulkona ilman toppavaatteita ja huopatossuja. Sisätiloihin tultaessa riisun vain paksut ulkovaatteet pois ja tunika päälle. Voilà, mitä mainioin työasu.
 
Perheemme naisväki siis kirppivaatetettiin helmikuussa ruhtinaallisesti,mutta harmikseni kakkosluokkalaisen pojan garderooppiin kirpputorit tarjoavat harvoin täydennystä. Urheiluvälineitä löytyy toki kiitettävästi, mutta hyväkuntoiset ja värinsä säilyttäneet pojan vaatteet ovat kiven alla. Pojulle shoppasin kuitenkin partiopaidan sekä PS2 pelin. Mies kieltäytyy ehdottoman jyrkästi pukemasta päälleen mitään käytettyä:).
 
Vaatteiden ja asusteiden lisäksi kirppikseltä tarttui mukaan mm. Iittalan  vaaleansinisen Vitriini -rasia, nelikymppisen nostalgiaretroiluna Viri Viri -kaakaopurkki sekä Savonia -aterinsarjaan täydennystä.

2013/02/20

Mikä koti?

Saima -koivuviiluparketti, kalanruotoladonta

Keittiöön valittiin Kvikin Mano -kalusteet mattavalkoisena, tammitasot.
http://www.kvik.fi/fi-FI/Keittiot

Pohjapiirros: 4h + k + vh + wc + kylpyhuone + parveke, 95 neliötä, 4.krs.

Vuosi sitten helmikuussa ostimme nykyisen kotimme, 70-lukuisen neljän huoneen ja keittiön kerrostaloasunnon. Ostokriteereinä oli tilaratkaisun toimivuus, avaruus sekä runsas valo eli ei siis missään nimessä pitkiä ja pimeitä käytäviä, lokeromaisia huoneita ja pieniä ikkunoita. Myös tiukka budjetti vaikutti kohteiden valintaan siten, että ainoastaan vanhemmat, remontoimattomat kerrostaloasunnot tulivat kyseeseen. Kriteerit täyttävä unelmien koti tuli vastaan melko kivuttomasti muutaman harhalaukauksen jälkeen (onneksi, sillä oma oli jo myyty). Menimme katsomaan asuntoa, jonka tiedoissa luki hissittömän talon 4.kerros, mikä varmaankin karkoitti muut ostajaehdokkaat. Talossa kuitenkin oli hissi ja asunnosta näki heti ensisilmäyksellä, että siinä oli potentiaalia! Joka puolelta tulviva valo ihastutti, eteisen tilavuus vakuutti, makuuhuoneiden sijoittelu asunnon toiselle seinustalle houkutti ja olohuone - keittiö avoin yhdistelmäratkaisu koukutti. Vaikka olen ollut valkeiden lattioiden vannoutunut fani, niin lisäbonuksena hullaannuin myös asunnon lattiaan, Saima -koivuviiluparkettiin, joka elämisen kolhuista huolimatta helmikuisessa auringonvalossa pääsi oikeuksiinsa ja sai minut lopullisesti asunnonostajaksi. 


Remonttiaikaa ennen muuttoa oli kuukausi. Tuossa ajassa asunto riisuttiin vanhoista pintamateriaaleista ja kalusteista sekä uudet rakennettiin tilalle. Kylpyhuone päätettiin remontoida vasta muuton jälkeen. Rajallisen remonttibudjetin vuoksi alkuperäisinä juttuina asunnossa säilytettiin lähes koko asunnon kattava Saima -parketti, väliovet ja ovien karmit, parissa makuuhuoneessa alkuperäiset vaatekaapit, vaatehuoneen hyllyköt sekä rapatut kattopinnat. Myös vanhoja verholistoja jätettiin makkareihin paikoilleen, koska niiden kiinnitykset olisivat irroittaneet katosta muhkeita paloja (olohuoneen kokemuksesta viisastuttiin). Kaikki seinäpinnat, yhden makuuhuoneen ja vaatehuoneeneen lattia, listoitukset sekä keittiö, WC ja kylpyhuone kalusteineen uusittiin. Valmista tuli kuukaudessa, mutta mies laihtui 10 kiloa, eikä tuona aikana paljon silmiään ummistanut. Kolme kuukautinen vauveliini piti huolen siitä, että oma antini remonttiin jäi paljolti suunnittelun tasolle, vaikka mieli halaji kotia kuoputtelemaan.

2013/02/11

Keltainen mania
















Joka kevät valon lisiessä ja päivän pidentyessä sisustusintoni pääsee talvihorroksen jälkeen vauhtiin. Tällä kertaa kodin neutraali värimaailma saa kyytiä eli ajatuksena olisi tuoda mustan, harmaan, valkoisen ja koivupuun harmoniaa rikkomaan keltaista ja vihreää. Erityisesti keltainen on iskenyt lujaa sisustussilmään ja kaikkia sisustusoppaita uhmaten energinen keltainen tulee valloittamaan erityisesti perheen aikuisten makuuhuone/työhuoneen. Jää nähtäväksi karkoittaako iloitteleva keltaisen hehku unet silmistä! Ihanat keltaiset aloittivat jo jouluna esiinmarssin makkariin, kun paketista löytyivät Finlaysonin keltaiset Elefantti -pussilakanat. Olen myös tovin keräillyt Helena Tynellin Pala -maljakoita, väreinä kirkkaat ja keltaiset. Viime viikolla kirppikseltä tarttui parilla kympillä haaviin uusi keltainen Pala. Ja hilpeän värinen Kånken -reppu on ehdoton apuväline taaperoikäisen äipälle. Mutta varsinaisesti makuuhuoneen keltainen terästys starttasi työpöydän valaisimesta, joksi valikoitui Jieldé SI333 pöytävalaisin keltaisessa kuosissa. Lampusta on hyvä jatkaa keltaista väri-iloittelua...

Ja valinnanvaraa jatkolle löytyy. Keltaista näyttäisi kivasti olevan tarjolla mm. kevään 2013 tekstiilirintamalla. K-ryhmän Anno Collection -sarjan kodintekstiileissä on raitaa ja geometrisia kuvioita raikkaissa väreissä. Marimekolle tulee kevään kuluessa myyntiin Lokki -klassikkokuosista keltainen variaatio. Ja tietysti monista design tuotteista löytyy värivaihtoehtona myös pirteä keltainen (kts. kuva yllä).