2013/05/31

Toukokuun kirppislöydöt




Parhaimmat kirppistelyt toukokuulta:
  • 5 kpl räsymattoja
  • 3 kpl mekkoja pikku Piiperoiselle
  • 1 huopa pannunalunen ja 1 Pentikin puuvati
  • 2 kpl Chymoksen Julia -konvehtien keltapilkullisia purkkeja
  • 2 kpl Artekin tuoleja 
Aikasta kiva kuukauden saldo. 

2013/05/27

Kirpputori torilla


Kesä on sitten virallisesti alkanut, kun "mualiman napa" eli Kuopion tori täyttyi sunnuntaina innokkaista kirpputoritavaran myyjistä ja ostajista. Koska puolet torista on edelleen torinaluspysäköinnin rakennustöiden vuoksi suljettu, niin tunnelma torilla oli hyvin tiivis ja kelin suosiessa myös erittäin lämmin. Olin matkarattaiden ja lasten kanssa liikenteessä, joten oma kiertelyni torilla jäi vähäiseksi. Yritä sitten työntää matkarattaita mukulakivillä ihmispaljoudessa. Ei tuu mittään. Senpä vuoksi kirppislöydöt jäivätkin tällä kertaa tekemättä. Kesäinen sää kuitenkin innoitti sandaaliostoksille. Crocs -kaupasta shoppasin ALE -hyllystä valkoiset varvastossut. Ovat mukavan pehmeät ja tuuletus pelaa! Kuopion torikirppiksiä järjestetään tänä kesänä vielä su 30.6. ja su 11.8. Kaikki siis joukolla tavaraa kierrättämään. Lisäinfoa torikirppareista löytyy Kuopion kaupungin nettisivuilta.

2013/05/18

MOMO


MOMO. Koti elementissään
Katja Lindroos ; valokuvat: Riikka Kantinkoski, Niclas Warius.
Helsinki : Siltala, 2013.






Aukeama kirjasta MOMO. Koti elementissään.


MOMO, modest & modern, vaatimaton & moderni. Asuntorakentaminen Suomessa 1950-1970 -luvuilla. Kunkin vuosikymmenen rakentamisen parhaat ja huonoimmat piirteet. Lähiöt, kerrostalot, elementit. Kurkistuksia nykyisiin MOMO -koteihin. Ja toiveita siitä, että tämä sodanjälkeinen suuri rakennuskanta säilyisi ja saisi tulevaisuudessa osakseen arvostusta osana suomalaisen asuntorakentamisen historiaa ja osana kerroksellista kaupunkikuvaa. Tästä kaikesta ja paljon muusta koostuu Katja Lindroosin keväällä ilmestynyt kirja Momo. Koti elementissään. Suomalaisesta sisustuskirjatarjonnasta kirja erottuu edukseen kattavan tiedollisen sisältönsä vuoksi. Kirjan esimerkkikodit edustavat kukin omaa vuosikymmentään ja kotien omistajat saavat kirjassa puheenvuoron. Visuaaliselta ilmeeltään kirja on hillitty ja tukee osaltaan MOMO -fiilistä. 
 
Koko lapsuutensa ja suurimman osan aikuisikäänsä 1970-luvun kerros- ja rivitaloissa eläneelle siis aivan ehdoton kirjauutuus tutustuttavaksi. Kerrostalokodin vuosimallia 1971  nykyisenä asukkaana kirja innoitti minut tarkastelemaan omia asumismieltymyksiäni ja kotini seitkytlukuisia piirteitä. En muista, että olisin koskaan haaveillut omakotitaloasumisesta. Ja keskusta-asumisen ihanuus karisi kun perheeseen syntyi lapsia. Asun siis tyytyväisenä unelma-asunnossani, MOMO-kodissani.

2013/05/16

Luomua ja vähän muuta

 
 
 
 
 
 

Sumua, ylämäänkarjaa ja kasvihuoneita. Olemmeko kenties Skotlannissa? Ei vaan viikonloppuajelulla Siilinjärvellä ja Laitilanmäen luomumyymälässä sekä Tarinan puutarhalla. Laitilanmäen luomumyymälää/tilaa ei voi jättää väliin, sillä ulkona laiduntavat pörrökarvaiset ja sarvipäiset ylämaannaudat ovat elämys sekä lapsille että aikuisille. Myymälän must ostoksia meidän perheelle ovat joka käynnillä luomukananmunat. 30 kpl putsaamattomia munia lähti mukaan tälläkin kertaa. Luomukanojen elämää kylmänä vuodenaikana sisäkanalassa voi seurata myymälästä käsin monitorin kautta. Ja kesäisinhän kanat kirmaavat ulkosalla. Munien lisäksi myymälä tarjoaa muitakin luomutuotteita kattavasti. Äitienpäivän kunniaksi käynti Tarinan puutarhalla oli myös ohjelmassa. Kasvihuoneiden kukkameri sai  ainakin tämän parvekepuutarhurin sormet syyhyämään, mutta näin varhain keväällä uskaltauduin ostamaan ainoastaan pari pinkki-valkoista Pelargoniaa.   

2013/05/12

Muija meni Lokki tuli


Makuuhuoneen uudistaminen jatkuu vähitellen. Väliaikaisena verhoratkaisuna huoneessa on ollut vuosia sitten tehty kirppislöytö, Marimekon harmaa-valkoinen IsoMuija -kangas. Niin herttainen kuin Muija onkin, niin makuuhuone kaipasi kuitenkin voimakkaampaa verhoa. Musta-valkoista siis kehiin (vaikkakin mm. Marimekon tämän kesän kelta-valkoinen Lokki-kuosi siinteli myös yhtenä vaihtoehtona mielessä). Tiukan mietinnän jälkeen musta-valkoisen verhovalinnan kärkinelikkoon pääsivät Artekin Siena -kangas sekä Marimekon Lokki-, Kaivo- tai Joonas -kuosit. Lokki veti kuitenkin loppupeleissä pisimmän korren ja ihana Muija joutui huilimaan ja odottelemaan uusia tuulia vaatehuoneen hyllylle.

Harmaa Helatorstaiaamu mökillä


 
 
Toukokuu on juhlapyhien sesonki aikaa. Pyhä seuraa toinen toistaan. Helatorstaina piti helteen helliä ja suunnitelmissa oli paistatella mökillä auringossa. Mutta sääherra oli oikullinen ja helle vaihtui sateeseen. Mökille kuitenkin mentiin uhkaavasta saderintamasta huolimatta. Ja kun lapset pitävät huolen siitä, että herätys on klo 6.00, niin säästyimme mökkireissulla kastumiselta. Saderintama ennätti tavoittaa meidät puolen päivän aikaan, mutta silloin oli meidän poppoon mökkeilyt jo mökkeilty. Makkarat paistettu, verkot järveen heitetty ja korvasieniä bongattu. Varhainen lintu nappaa madon, vai miten se nyt menikään.

2013/05/06

Kevät

 
 
 
 
 
 


Sinivuokkoja, valkovuokkoja ja peipposen laulua. Sinisiä, valkoisia ja vihreitä pilkahduksia kuivuneiden lehtien joukossa. Kevät on virallisesti saapunut näillekin leveysasteille, Savon sydänmaille. Lämpötila ei vielä viikonloppunakaan ulkonaliikkujaa hemmotellut, mutta auringon paisteessa sai pientä esimakua leppeämmistä keleistä. Viljelypalstat näyttivät vielä kovin autioilta ja paljailta, mutta kostean mullan tuoksussa oli jo vehreä kasvun lupaus.


2013/05/02

Huhtikuun kirppislöydöt

Ruusan vaatekaapin "uutuudet"
Pojun kesävarustus

Marimekkoja Piiperoiselle


  
Huhtikuu oli jälleen antoisaa aikaa Ruusa kirppistelijälle. Ylle poimin muutamia juttuja, jotka saivat uuden elämän meitillä. Kuten edellisinä kuukausina kirppisbongaukset olivat pääasiassa vaate- ja asusterintamalla, sisustusosasto jäi köykäiseksi (tai sitten olen liian pihi/valikoiva). Kuvasin postaukseen muutaman ilonaiheen, vaikka kirppiksiltä kotiutettiin  näiden lisäksi monia muitakin kivoja hankintoja, mm. ennakoin jo ensi talvea lapsosten vaateostoksissa. Vaaterintamalla Ruusa oli erityisen iloinen vitosen Desigual trikoopuserosta sekä parin euron Biancon mokkatalvisaappaista. Vaalean siniset avokkaat olivat vain niin kivan väriset, etteivät voineet jäädä hyllyyn. Tokaluokkalaisen Pojun kesän asusteet, liuta lippiksiä, mustat Converset ja siniset Crocsit irtosivat kaikki yhteensä alle viidellätoista eurolla. Pesuainekylvyn jälkeen valkoinen NY NewEra lippis on kuin uusi ja hinta oli vain 0,50€. Pikku Piiperoiselle löytyi useita kivoja Marimekkoja. Mukava ylläri oli törmätä kahden euron Marimekon puna-valkoraidalliseen trikookylpytakkiin. Saunailtoina tonttuillaan kunhan Piipero hieman kasvaa. Euron Brion vaaleanpunainen ralliauto oli söpöydessään must hankinta.