2013/12/27

Oi sä riemuisa, oi sä autuisa, juhla kaikkien juhlien!

 Hetken täällä ja nyt vain muisto enää. Mistä oli tämän vuoden joulu tehty? :
suloisista sävelistä
tuoksusirkuksesta
herkuista monenmoisista
karkista ja sokerista
kihelmöinnistä ja jännityksestä
salaisuuksista
lasten riemun kiljahduksista
hiljaisista aamuista
hämäristä päivistä
sadepisaroiden ropinasta
odotuksesta suuresta
lumen kaipuusta
kiukaan sihahduksesta
vatsan ähkystä
lahjapaperin rapinasta
liekin lepatuksesta
tuikkivista valoista
läheisistä ihmisistä
puheen sorinasta
kahvikupin kilahduksesta
rakkaudesta 
ja olon onnesta

2013/12/19

Joulujuttuja II

  
 
  
Joulukalenterista avautui tänään 19. luukku ja aattoon on enää viisi yötä. Joulunodotuksen seesteisestä tunnelmasta olen päässyt nauttimaan vasta hetkittäin, sillä kallisarvoinen vapaa-aika on kulunut joululahjametsästyksessä. Eli kiire, kiire, kiire. Viimeinenkin lahja tuli onneksi eilen hankittua, joten kaupat kutsuvat jouluksi enää ruokaostoksille. Pääsen kotikissana vihdoinkin käpertymään kodin syliin ja keskittymään muihin joulunodotuspuuhiin. Lahjaostosten lomassa on toki joitain jouluisia kotiaskareitakin ennättänyt tehdä. Viime viikonloppuna leivoimme lasten kanssa pipareita ja mantelipullia, ja joulukoristeita putkahtelee sinne sun tänne, pitkin ja poikin. Helposti menee meikäläisellä hieman överiksikin. Ehdoton kotoinen joulujuttu ovat joululaulut. Radiokanavista kelpuutan näin joulukuussa ainoastaan "Jouluradion", joka siivittää kotoisia puuhasteluja ja pitää joulumielellä. 

2013/12/07

Syntymäpäivät

Perheemme vauvasta on tullut iso tyttö... Ainakin omasta mielestään, kun päivän sankari Piiperoinen täytti joulukuun alussa 2-vuotta. Syntymäpäivän viettoon typy oli tutustunut Ti-ti -nallen synttärivideon kautta ja hyvin oli synttärijutut Ti-tiltä opittukin. Syntymäpäivän kaksi tärkeintä juttua olivat Piiperoisen mielestä täytekakku ja kakkukynttilöiden puhaltaminen. Ja tämä onnistuikin huipusti. Ja juhlameiningissä mukana olivat sukulaiset.

2013/12/02

Joulujuttuja

Reilun viikon ajan olen jo kaivellut joulukoristeita vinttikätköistään, mutta nyt kun joulukuu on korkattu voi lanseerata joulusesongin virallisesti avatuksi. Jouluvalot, kynttilät ja tähtöset virittelin jo viikko sitten kodin valaistukseksi pimeää karkoittamaan, mutta muita koristeluja teen yleensä vähitellen, kunnes jouluun mennessä kaikki joulujutut ovat löytäneet paikkansa. En vain ole niitä ihmisiä, jotka pystyvät tekemään kaiken kerralla valmiiksi asti. Tarvitsen aikaa makustella ja mietiskellä. Mutta jotain kuitenkin on jo joulukuosissaan. Eteisessä tuunasin Ferm Livingin Lovebirds -sisustustarran jouluasuun lintujen pienillä tonttulakeilla ja tarran oksiin ripustin Marimekon kankaiset joulukoristeet. Lintujen tonttulakkien ja kevyiden kuusikoristeiden kiinnitys seinään kävi kätevästi valkotarralla. Latva -naulakko saa joulun aikaan vaihtelevia ripustuksia, mm. punaisen karkkikartion, jonka ostin eilen Kylän pienistä joulumyyjäisistä. Piiperoisen huoneen talolokerikko täyttyy jouluun mennessä pienistä joulusalaisuuksista ja keittiössä kaapin päällyksen valtaavat kynttilät, leivonnaiset ja joulumakeiset.

2013/12/01

Marraskuun kirppislöydöt

Jee! Musta marraskuu on onnellisesti ohitettu. Toivon hartaasti lunta ja oikeaa talvea alkavaksi. Pimeys on nimittäin lamaannuttavaa. Päivässä tuntuu olevan liian vähän tunteja, mikä näkyy mm. postausten vähyytenä (pahoittelut). Väsymys iski myös kirppiskärpäseen ja laiskottelin lähes koko marraskuun. Ei vain löytynyt intoa ja energiaa lähteä kirpputorikierroksille. Mutta pari löytöä sentään tein. Piiperoinen sai nukkeleikkeihinsä 4 euron puisen nukensängyn, jonka maalasin jämämaalilla mustaksi.  Sängyn alkuperäinen mintunvihreä väri ei iskenyt sisustussilmään. Petivaatteet nukensänkyyn tuunasin sänkypeiton ylijäämäpalasta ja Marimekon "Kuusikossa" -sarjan musta-valkeasta tyynyliinasta. Toinen kuukauden ostos oli nettikirpparilta hankittu korituoli parvekkeelle. Muutaman kympin korituoli sai lampaantaljan talvipukineikseen.