2014/04/05

Maaliskuun kirppislöydöt




Huhtikuuta on jo viikko takanapäin, joten on korkea aika palata maaliskuun kirppislöytöjen kimppuun. Löytörintamalla oli köykäinen kuukausi, mutta ei se määrä vaan laatu. Löysin sen mitä olin etsiskellytkin. Uuden kirjakaapin myötä iso lasipullo (AIV rehu) oli ollut etsinnän alla ja sellaisen kirpputorilta löysinkin. Pullon vihreä sävy arvelutti aluksi, mutta osoittautuikin lopulta kivaksi olohuoneen värimaailman piristysruiskeeksi. "Kirpputorilöydöksi" pullo kustansi aika paljon eli 35€, mutta oli täsmähankinta tarpeeseen joten hinta suotakoon. Muuta mainitsemisen arvoista maaliskuu ei kirpputoreilta suonutkaan. 

Olohuoneen lasiesineitä olen kirppiksiltä aiemminkin ostellut. Viime kesänä hankin nettikirppikseltä (Kuopionkirppari.fi) kolme isoa Vitriini -lasirasiaa hintaan 25€/kpl. Rasiat jäivät jostain syystä kesän kirppispostauksissa mainitsematta, mutta sopivat tähän saumaan mainiosti.

 

2014/04/04

Kevättä rinnassa: tennarit, lenkkeily ja kesäaika

Mistä tietää kevään tulleen? No tietty siitä, että mieli halajaa kenkäostoksille ja jalat vievät juoksulenkille. Uutuuttaan hohtavat valkoiset Converset täydentävät nyt minunkin kenkähyllyäni, vaikka vielä viime kesänä vannoin etten sellaisia kotkotuksia ikunaan hanki. Näin sitä mieli ja vannomiset vuodessa muuttuvat ja keski-ikäinen rouvakin hurahtaa trendien perään ("ikiteini" kun oon...). Kaivoin naftaliinista myös viimekesäiset lenkkikengät ja juoksukausi on korkattu. Hölkkä kuntoilumuotona kuuluu minulla vain lumettomaan aikaan. Talvilenkkeily pakkasessa ja pimeässä ei vaan iske. Kunnonkohotuksen lisäksi haluan nauttia myös valosta ja plusasteista.

En yleensä halua marmattaa, mutta nyt teen poikkeuksen ja purnaan vähän kesäaikaan siirtymisestä. Oi miksi Suomessa kelloja rukataan ees taas? Ainakin meidän perheessä sekä lapsilla että aikuisilla unirytmit ovat olleet koko viikon ajan päälaellaan. Aamulla ollaan puolinukuksissa vaeltavia ja kiukuttelevia zombeja, illalla kukutaan puolille öin ja päikkäreillä ei uni tule simmuun. Mut jospa se biologinen kello kohta taas tasaantuisi (kunnes taas syksyllä rukataan aikaa.). Ainoa positiivinen asia kesäaikaan siirtymisessä on, että kesää kohti mennään. Jei!

2014/04/01

Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin

Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin / [tilat: Hanni Koroma] ; [tekstit: Sami Sykkö] ; [kuvat: Jaanis Kerkis]
[Helsinki] : Gummerus, 2014.


Kirjastotäti sai vihdoinkin lainaan kauan mielimänsä sisustuskirjan ja pääsi tutkailemaan Sami Sykön, Hanni Koroman ja Jaanis Kerkiksen yhteistyönä syntynyttä kirjaa "Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin". Pari kuukautta sitten ilmestynyt, kotimainen, laadukas sisustuskirja osoittautui odottamisen arvoiseksi. Tykkäsin siis. Sisustuskirjojen "lukijana" olen ensisijaisesti kuvien katselija ja selailija, joten koko kirjan ulkoinen olemus on minulle tärkeässä roolissa. Kuvat ja kirjan fiilis tulevat ennen tekstiä. Kirjan otsikon "Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin" teema on mielestäni mukavasti tavoitettu koko kirjan typografiassa. Mattapintainen paperi, kannen pehmeä kartonkipinta ja hieman utuiset kuvat sekä vaihtelevat fontit myötäilevät kirjan ajatonta henkeä. Kirjasta huokuu rauhoittava ja hillitty tunnelma, mikä osaltaan rakentaa ajattomuuden ja iättömyyden mielikuvaa. Kirjassa esitellään 14 kotia, joissa ajattomuus ilmenee sisustusten kerroksellisuutena. Sisustuksista ei suoralta kädeltä pysty sanomaan, millä vuosikymmenellä liikutaan. Kunkin kodin esittelytekstissä poimitaan keskiöön kyseisen kohteen sisustuksellinen ja tilallinen fokus tai ongelmanratkaisu vinkiksi lukijalle. Kirjan loppuun on hauskasti koottu "Viime hetken vinkit". Tässä vinkki osiossa on neljän eri otsikon alle jäsennelty kompaktina pakettina kirjan kaikki sisustusneuvot sekä miltä sivuilta kukin niksi löytyy. Säästän jatkossa pitkän pennin jos muistan noudattaa seuraavaa kirjan tarjoamaa sisustuksen säästövinkkiä: "Maltti on valttia. Tee hankinnat vasta, kun olet löytänyt esineen, kuten valaisimen, josta todella pidät ja joka ei mene heti muodista". Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta kuitenkin, peukku pystyyn ajattomalle sisustuskirjalle!