2013/08/22

Sisustuskirja "Northern Delights"

Northern delights : Scandinavian homes, interiors and design. Edited by Emma Fexeus, Sven Ehmann, and Robert Klanten ; preface and chapter introductions by Emma Fexeus. Berlin : Gestalten, 2013.
 
Sisustuskirjavinkkauksilla jatketaan kun kerran alkuun päästiin. Sisustustyylillisesti tehdään kuitenkin täyskäännös verrattuna edellisen postauksen Selina Laken teoksen sisustuksiin, jotka pursusivat värejä sekä yksityiskohtien ja materiaalien runsautta. Ajattelin tällä kertaa esitellä keväällä ilmestyneen kirjan "Northern delights : Scandinavian homes, interiors and design", joka edustaa pohjoismaisen riisuttua ja kuulasta sisustus- ja muotoilutyyliä parhaimmillaan. Omat sisustusmieltymykseni kallistuvat enemmän juuri tämänkaltaisiin sisustuksiin. Kirja esittelee neljän teeman alla pohjoismaisia asuininteriöörejä, muotoilutuotteita sekä sisustusalan ihmisiä. Teemoiksi on valittu "classic beauty", "extra light", "raw edges" ja "all so bright". Kirjassa esitellyt pohjoismaat ovat Norja, Suomi, Ruotsi ja Tanska, joille kullekin maalle on kirjan alussa pyritty luomaan oma tyylillinen luonnehdintansa. Suomi on kiteytetty sanalla "pelkistetty". Kirjaa selaillessa eri maiden rajat kuitenkin hämärtyvät ja pohjoismainen sisustus piirtyy tyylillisesti esiin hyvin yhtenäisenä ja keskenään samankaltaisena. Pohjoismaita yhdistää runsas vaaleiden puulajien käyttö, tilojen vaaleus ja valoisuus, yksinkertaisuus, funktionaalisuus ja luonnonmukaisuus. Toisinaan myös kirkkaat värit yksittäisinä pilkahduksina kuuluvat pohjoismaiseen tyyliin. Kirjan kuvista ja interiööreistä välittyy tyyni rauha, seesteinen tunnelma ja ilmavuus. Pohjoismaisessa kodissa on tilaa hengittää ja liikkua. Kaunis kirja kaiken kaikkiaan. 

Kirjan takakannen esittelyteksti myy pohjoismaista sisustussuunnittelua näin: "Jos haluat rakentaa talon, missä kaikki haluavat asua, niin arkkitehdin tulisi olla italialainen, insinöörin saksalainen, puutarhurin britti ja käsityöläisten sveitsiläisiä tai japanilaisia. Ja sisustussuunnittelijan epäilyksettä pohjoismaalainen."
 
Kirjan toimituksesta, esipuheesta ja lukujen esittelyistä on vastannut Emma Fexeus, joka kirjoittaa pohjoismaista sisustusta ja designia käsittelevää blogia Emmas Designblogg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti