2014/05/17

Helsingissä




 
 








Vierailin viime viikolla Helsingissä muutaman päivän koulutuksessa. Vapaa aikaa jäi kuitenkin kivasti iltoihin, joten ennätin myös fiilistellä pääkaupungin keskustan menoa. Helsinki visiitit lasten kanssa liikkuvat lähinnä Lintsi-eläintarha sektorilla, joten nyt yksinäisenä reissaajana kiersin niitä paikkoja, joita yleensä lapsellisena karttaa. Keskiviikkona aurinkoinen sää suosi kaupunkikävelijää. Kohdelistalla olivat erityisesti taidemuseot, mutta ainoastaan Ateneumin Tove Jansson -näyttely tuli lopulta katsastettua. Kiasma oli valitettavasti poikkeuksellisesti suljettu. Tove Jansson -näyttely oli kuitenkin runsaudessaan  antoisa. Näyttelyyn oli koottu monipuolinen läpileikkaus Janssonin taiteilijanurasta. Muumithan tuntee jokainen suomalainen, joten mielenkiintoista olikin nähdä Janssonin taiteilijakehitys myös taidemaalarina. Erityisesti abstrahoidut maalaukset 60-70 -luvulta iskivät minuun. Ja herkkäviivaisten musta-valkoisten muumikuvitusten mielikuvitusmaailma on aina vaan yhtä kiehtova ja valloittava.
Näyttelyvierailun lisäksi  tuli muutoin vain tsäppäiltyä ympäriinsä, pällisteltyä keskustan vilkasta vilinää, ihailtua vanhojen rakennusten kauniita julkisivuja ja shopattua ihan pikkuriikkisen vain. Ja tietty vilkaisin myös Katajanokan uutta ihmettä, mualimanpyöree. 

1 kommentti:

  1. Moi, mekin käytiin tuo Janssonin näyttely katsomassa. Todella mielenkiintoinen, etenkin Toven taiteilijan ura... Helsingissä on niin paljon katsottavaa!

    VastaaPoista