2013/04/16

Mustikkakukko



Tein viikonloppuna pitkästä aikaa mustikkakukkoa, sillä pakastinta pitäisi vajuttaa viime vuoden marjasadosta. Mustikkakukko vaniljakastikkeella, jätskillä tai ihan sellaisenaan nautittuna on helppotekoinen, ei-niin-imelä jälkkäri tai välipala. Teen yleensä mustikkakukon isoon piirakkavuokaan, mutta pieniä kukkoja voi väsätä mainiosti myös pieniin annosvuokiin. Annosvuoissa löysä mustikkakukko pysyy kauniimpana tarjoiltaessa. Isosta vuoasta ei saa millään leikattua nättejä annospaloja (kts. kuvat yllä). Mutta tekipä kukon millaiseen astiaan tahansa, niin maku on maittava.  

Mustikkakukko
 
pohja & kansi:
200g rasvaa (voita tai margariinia)
2dl sokeria
3dl ruisjauhoja
1dl ohrajauhoja
1tl leivinjauhetta
 
täyte:
1l mustikoita
0,5dl sokeria
(1rkl perunajauhoja)
 
Sokeri ja rasva vatkataan. Seokseen lisätään jauhot. Puolita taikina. Painele puolet taikinasta kukkopohjaksi + reunoiksi. Lisää marja-sokeri-perunajauhoseos vuokaan. Tee loppu taikinasta kukolle kansi. Paista 200 asteessa noin tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti