2013/09/19

Keittiöpyyhkeet (ja ehkä huopakin)

HARLEKIINI-pyyhe, KUPPILA-pyyhe, MARJAONNI-pyyhe, KEHRÄ-pyyhe, HELMI-pyyhe, RIIKINKUKKO-pyyhe. Kuvat: http://www.lapuankankurit.fi/verkkokauppa/fi/
HARLEKIINI-villahuopa, TAIVAANVALKEAT-villahuopa, MAATUSKA-villahuopa, KEHRÄ-villahuopa, POMPOM-villahuopa. Kuvat: http://www.lapuankankurit.fi/verkkokauppa/fi/
Jälleen kerran ovat entiset keittiöpyyhkeet tulleet tiensä päähän; haalistuneet, nuhjaantuneet ja pinttyneet. Ikuinen ärsytyksen aihe keittiöpyyhkeiden elinkaaressa on värien haalistuminen. Värien hiipuminen on erityisesti ongelma painokuvioiduissa pyyhkeissä, joissa värit menettävät hehkunsa pahimmassa tapauksessa jo muutaman pesun jälkeen. Tekstiiliartenomi minussa heräsi talviunilta ja päätinkin seuraavaksi hankkia keittiöön kudottuja pellava/puuvilla pyyhkeitä. Kudotun tuotteen etuhan on se, että väritystä ja kuvioita ei ole painettu kankaan pintaan, vaan kuviointi saadaan aikaiseksi läpivärjättyjen loimi- ja kudelankojen vaihteluilla sekä erilaisilla sidoksilla. Plussana on yleensä myös kudottujen tuotteiden kaksipuoleisuus eli kuviointi näkyy tuotteen molemmin puolin. Suomalainen Lapuan kankurit on perinteikäs kudottujen tuotteiden valmistaja ja ilokseni esim. heidän keittiöpyyhevalikoimansa on runsas. Ylle poimin Lapuan kankureiden mallistosta muutamia suosikkejani. Nämä ovat vain murto-osa koko tarjonnasta, sillä valinnanvaraa on sekä kuoseissa että niiden värisarjoissa. Yksi ostoshaave poikii monesti muutaman lisää ja niin kävi nytkin. Näin talvikauden kynnyksellä ihastuin myös Lapuan kankureiden villahuopiin.

2 kommenttia:

  1. Voi keittiöpyyhkeet on oikea murheenkryyni :/ Ne näyttää niin kivoilta kuvissa, mutta pyyhippä kerran niihin kätesi....niin rutus ovat ja surkeen näköset. Harvassa on ne hyvät jotka eivät rypistyis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry, että kommentoin harvakseltaan, mutta pari viikkoa on ollut hurjaa haipakkata enkä ole paljon ennättänyt koneen äärelle vapaa-aikana istuskelemaan. Ja lisäksi olen niitä ihmisiä, jotka eivät vielä omista älykännyä... Mutta siis keittiöpyyhkeistä, ovat tosiaan ongelmaisia. Kuluvat nopsaan ja tahraantuvat, enkä ole onnistunut löytämään laadukkaita. Mutta ehkäpä nämä uusimmat olisivat pitkäikäisempiä. Pääsyin shoppaamaan Lapuan kankureilta Polka Jamin suunnittelemat kuosit mustina eli Kuppila ja Marjaonni -pyyhkeet.

      Poista