2013/10/24

Sänky ja peili = makkarin uudistus


Entinen sänky

Uusi Ikean Mandal -sänky

 
 Ikean Songe -peili
 
Kuluneen puolen vuoden aikana makuuhuone on kokenut eniten muutoksia. Ja makkarin muutokset jatkuvat edelleen uuden sängyn ja peilin muodossa. Sängyn vaihto oli pakollinen toimenpide, koska mieheni nukkuminen päädyllisessä sängyssä kävi kivuliaaksi selkäongelmien vuoksi. Pitkät ihmiset ja sängynpäädyt eivät ole toimiva yhtälö! Aikoinaan käytettynä nettikirpparilta  ostettu Ikean musta, metallirunkoinen sänky sai väistyä päädyttömän sängyn tieltä. Uudeksi uinailusijaksi valikoitui Ikean Mandal -sänky, joka on tukevarakenteinen, muodoltaan simppeli ja koivu-valkoinen väritykseltään juuri meille mätsäävä. Plussana ovat myös sängynaluslaatikot, joissa on runsaastu säilytystilaa. Patjaostoksilta onneksi vältyttiin, sillä vanhat patjat sopivat uuteen sängynrunkoon. Tilankäytöllisesti päädytön sänky on osoittautunut myös toimivammaksi ja ilmavammaksi vaihtoehdoksi kuin entinen sänky. Sänky voitiin sijoitta tilaan siten, että sänkyyn pääsee nyt kapuamaan kolmelta sivulta. Seinäpintaa vapautui myös kauan kaivatulle, kookkaalle peilille. Enää ei pukeutuessa tarvitse juosta eteiseen peilailemaan. Peili myös heijastaa vastakkaisen ikkunaseinän valoa ja luo tilaan avaruutta.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää muutos! Kiitos inspiraatiosta. :)

    Meillä ollaan myös pohdittu sängyn vaihtamista, nykyinen on peritty ja vähintään 20-vuotias eikä oikein istu tyylinsä eikä värinsä puolesta meille. Patjat sentään uusittiin pari vuotta takaperin, toki ne asettavat tietyt vaatimukset uuden sängyn koolle. Yllättävän vaikeaa on löytää tukevahko ihan perusperus runko, ei mitään koristekoukeroita tai muita. Olen ajatellut että pääpuolessa pitäisi olla pääty, mutta olisiko se kuitenkaan niin pakollista..? Ilman sitä voisi tosiaan näyttää ilmavammalta, kun meidän makkarikaan ei ole mikään kokoihme.

    VastaaPoista
  2. Ollaan oltu tyytyväisiä tähän Ikean Mandaliin, vaikka sängyn kokoaminen vaati muutaman tunnin aherruksen :). Sängyn yksinkertainen korokemaisuus viehätti ja päädyttömyys on tosiaan hyvä vaihtoehto pienessä makkarissa. Mandal -sängyssä on myös pientä jippoa (rungossa laatikot) verrattuna mm. pelkkään runkopatjasänkyyn. Syvyydeltään kapea pääty sängyn pääpuolessa voisi tietty olla myös ihan hyvä vaihtoehto pieneen tilaan. Onnea sängynmetsästykseen ja vaihtoon!

    VastaaPoista