2013/07/30

Heinäkuun kirppislöydöt

 
Viime postauksesta on vierähtänyt jo kolmisen viikkoa, mutta lomallahan on lupa höllätä kaikista normirutiineista. Ja kaikkihan tietävät, että aika juoksee lomalla aina turhan nopsaan! Lomat ovat kuitenkin nyt takanapäin, joten blogikin on aika herätellä horroksesta. 
Heinäkuussa löytyi useita kivoja kirpputorituomisia kodin kaunistukseksi ja vartalon somistukseksi. Aarikka löytöjä olivat kelta-valkoinen Tuliainen -peltipurkki ja puinen Ruustinna kynttilänjalka. Koottava puinen nukke oli symppis ymmyrkäisine ilmeineen, vaikka alkuperästä ei ole tietoa(?). Punaisen Ristin Kontti -kirpputorilla oli heinäkuussa muutaman päivän ajan astiat puoleen hintaan, joten ostin sieltä mm. Barokki kermakon ja sokerikon (Riihimäen lasi, Erkkitapio Siiroinen) sekä ison joukon erilaisia, sinikuvioisia lautasia. Retrohenkinen Aladdin termospullo ajettiin heti sisään kesäretkellä ja metallinen S-kirjain löysi paikkansa kirjakaapin päältä. Vaatetuspuolella kirppikseltä tarttuu aina jotain hyppysiin, ja heinäkuussa mm. Biancon lyhytvartiset nahkasaappaat iskivät meitsin silmään. Syksy saa tulla! 80-luvulla teinivuosia viettäneelle myös nahkaiset purkkarit olivat ehdoton ostos.

4 kommenttia:

  1. Onpa ihania kirppislöytöjä! Käytkö yleensä Joensuun kirppareilla vai jossain muualla? Joensuun kirppareilla tekee harvoin huippulöytöjä, kun niissä käy niin kova vilske.

    eliisainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asustelen Kuopiossa, joten löydöt teen kuopiolaisilta kirpputoreilta. Suurimman osan bongauksista teen itsepalvelukirpputoreilta, joita Kuopiosta löytyy kaksin kappalein. Keskustassa on City Pörssi niminen kirpputori, josta voi vuokrata pöytiä ja Leväsellä on kauppakeskus Hermannissa Kirpparilla.fi -niminen itsepalvelukirpputori. Näissä on paljon kävijöitä, mutta yleensä aina tulee jotain löytöjä tehtyä, koska tavara vaihtuu myyjien myötä tiuhaan. Punaisen ristin Kontti sijaitsee myös Leväsellä, mutta siellä käyn harvemmin, koska hinnat ovat korkeammat ja kävijöitä tosi paljon.

      Poista
  2. Hei, koottava puinen nukke on Kaj Franckin design tuote. Todella harvinainen, onnittelen löydöstä :) Jossain huutokauppakatalogissa hinta oli yli sata euroa. Minulla on sama nukke, mutta sininen rengas on hävinnyt lasten leikeissä, kun en tiennyt nuken alkuperää. Olen saanut omani äidiltäni joka kävi huutokaupoissa aikoinaan. Hän bongasi niistä kyllä ihania huonekaluja ja esineitä meille. Terveisin Ritva Jyväskylästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kiitti tiedosta. En tosiaankaan arvannut ostaessani, että olisi harvinaisuus. Mukava kuulla. Nukke oli meillä hetken aikaa viime kesänä 1,5 vuotiaan leikeissä, mutta otin pois koska sinisestä renkaasta irtosi kostuessa väriä. Nyt on ollut hyllyn koristeena:). t. Sirpa

      Poista